Pressmeddelanden
glasögon, näsdukar och kopp på ett bord

V: inför tillfälligt stopp av karensavdraget i Göteborgs Stad

Möjligheten att jobba hemifrån skiljer sig för stadens anställda. De som har mest kontakt med barn och äldre har svårt att distansarbeta. För att minska den ekonomiska pressen att gå till jobbet med lindriga symptom föreslår Vänsterpartiet nu att Göteborgs Stad tillfälligt slopar karensavdraget.

– Karensavdraget är skapat för att sätta press på anställda att inte sjukskriva sig i onödan och denna press vill vi ta bort i dessa coronatider, säger Jenny Broman, oppositionsråd för Vänsterpartiet.

Förslaget innebär att alla anställda, under den tid coronaepedimin pågår, slipper karensavdrag. Det gör, enligt Vänsterpartiet, att tröskeln att stanna hemma vid smärre symptom minskar.

– Den som stannar hemma från jobbet för att inte riskera att smitta kollegor eller medborgare gör en bra sak. Det är bättre att hundra anställda stannar hemma med symptom som sedan visar sig inte vara Corona än att en smittad går till jobbet, säger Jenny Broman, oppositionsråd för Vänsterpartiet.

Det regelverk som redan idag medger sjuklön från Försäkringskassan från första dagen för den som bär på, eller kan bära på, en farlig sjukdom är utformat för enstaka fall och inte epidemier.

Presskontakt:
Jenny Broman, oppositionsråd Vänsterpartiet,
073-973 62 53

Jöran Fagerlund, pressekreterare Vänsterpartiet,
073-765 14 49

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk