Pressmeddelanden
Lisebergsvagnen åker förbi centralstationen

Rödgrönrosa vill att Göteborg blir Unesco Creative City of Literature 2021

Trots tidigare beslut i kommunstyrelsen riskerar Göteborg att missa ansökningen att bli Unesco Creative City of Literature 2021. Frågan avgörs av kommunstyrelsen imorgon, onsdag, och när andra partier tvekar står Vänsterpartiet och Miljöpartiet fast och driver på för att förverkliga tidigare fattade beslut.

– Det är anmärkningsvärt att några partier nu tvekar kring ett beslut vi har varit överens om. Mycket av arbetet är redan gjort och det kostar inte mycket att bli färdiga, säger Grith Fjeldmose, kommunalråd i opposition för Vänsterpartiet.

Kulturnämnden har redan drabbats av stora nedskärningar och därför föreslår de rödgrönrosa att ansökningen slutförs med stadsledningskontorets resurser. Genomförandet av arbetet hanteras i den ordinarie budgetprocessen för 2021.

– Genom att bli utnämnd till UNESCO City of Literature kan Göteborg kraftfullt positionera sig som litteraturstad och samtidigt stärka arbetet med att nå de globala hållbarhetsmålen, säger Karin Pleijel, kommunalråd i opposition för Miljöpartiet.

Förslaget från Vänsterpartiet och Miljöpartiet behandlas av kommunstyrelsen imorgon, onsdag, och går att läsa på stadens hemsida.

 

Presskontakt:

Grith Fjeldmose, kommunalråd i opposition Vänsterpartiet, 073-919 29 78

Jöran Fagerlund, pressekreterare Vänsterpartiet,
073-765 14 49

Karin Pleijel, kommunalråd i opposition Miljöpartiet, 072-535 99 78

Klas Eriksson, pressekreterare Miljöpartiet,
070-761 10 14

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk