Pressmeddelanden
två personer i kostym skakar hand

Rödgrönrosa kritiska till S och Alliansens utförsäljningar för miljardbelopp

Vänsterpartiet och Miljöpartiet försökte tillsammans med Demokraterna i styrelsen för Göteborgs ägarbolag Stadshus AB att stoppa slentrianmässiga utförsäljningar för 400 miljoner årligen under tre år.

Den verksamhetsplan som Alliansen röstade igenom med stöd av Socialdemokraterna innebär att Göteborg ska sälja bolag och fastigheter för 350–400 miljoner kronor varje år i tre års tid för att finansiera den löpande verksamheten i kommunen.

– Högerstyret bedriver en politik som är direkt skadlig för såväl välfärden i Göteborg som de kommunala bolagen. Vi rödgrönrosa tänker inte sitta med armarna i kors när stadens bolag sänks genom utförsäljningar, säger Daniel Bernmar (V), styrelseledamot i Stadshus AB.

De rödgrönrosa och Demokraterna ville stoppa både lån och försäljningar för att finansiera driften i kommunen. Över tid handlar det om miljardbelopp.

– Det är att väldigt kortsiktigt tänkt att sälja och använda engångsintäkter eller att låna för att finansiera löpande utgifter. Om vi säljer det som är attraktivt innebär det också att vi förlorar framtida goda intäkter till staden, säger Karin Pleijel (MP), andre vice ordförande i Stadshus AB.

Förslaget från V, MP och D var att bolagskoncernen ska leverera den summa ägaren, kommunfullmäktige, kräver genom överskott i verksamheten.

Presskontakt
Jöran Fagerlund (V), pressekreterare, 073-765 14 49
Klas Eriksson (MP), pressekreterare, 070-761 10 14

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk