Pressmeddelanden
Jenny Broman, kommunalråd.

Vänsterpartiets kritik av nödbiståndet var befogad

I dagens reportage (12/2) i Uppdrag granskning framkommer flera brister i Göteborgs Stads hantering av nödbiståndet: Barn tvingas flytta runt mellan olika vandrarhem och akutboenden.

– Det har blivit precis som vi och flera idéburna organisationer varnade för redan från start. Det är inte med glädje i rösten jag säger ’vad var det vi sa’ eftersom många människor, framförallt barnfamiljer far illa, säger oppositionsrådet Jenny Broman (V).

Under våren 2019 har Vänsterpartiet med övriga rödgrönrosa partier försökt driva igenom konsekvensanalyser av den nya rutinen och hur den drabbar barnfamiljer. I många fall valde de andra partierna att inte utreda konsekvenserna av rutinen.

– Högern ville helt enkelt inte se konsekvenserna av den politik de för och hur de påverkar riktiga människors liv. Uppdrag gransknings reportage visar att Vänsterpartiets kritik var befogad, fortsätter Jenny Broman (V).

I augusti 2019 föreslog Vänsterpartiet i kommunstyrelsen att de nya rutinerna för nödbistånd skulle upphävas. Då var alla andra partier överens om att behålla dem.

– Vissa saker är så dåliga att det är uppenbart att de ska tas bort direkt. Rutinerna för nödbistånd är precis en sådan sak. Här hade de andra partierna möjlighet att ta ett annat beslut. De valde tyvärr att blunda för det uppenbara, avslutar Jenny Broman (V).

För mer information kontakta:
Jenny Broman (V), oppositionsråd, 0739-73 62 53
Marie Brynolfsson (V), stadssekreterare, 073-150 11 57

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk