Pressmeddelanden

Göteborgs bemannade lekplatser räddas

Alliansen skrev i sin budget för år 2020 att stadens bemannade lekplatser skulle läggas ner. Idag beslutade kommunstyrelsen att de bemannade lekplatserna vara kvar. 

Bakgrunden till beslutet är ett yrkande från de rödgrönrosa partierna Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ som Demokraterna valde att stödja. De bemannade lekplatserna är gratis att besöka för alla och finns i centrum, Biskopsgården, Hammarkullen, och Västra Frölunda. 

– Det känns fantastiskt att de bemannade lekplatserna får finnas kvar. De är viktiga platser där barn från olika delar av staden kan mötas, säger Karin Pleijel (MP), kommunalråd i opposition. 

Den fortsatta driften av lekplatserna finansieras genom att 5 miljoner överförs från den havererade arenautredningen till Park- och naturnämnden som ansvarar för driften av lekplatserna. 

– När det gäller nya hotell och köpcentrum tycks det finnas hur mycket pengar som helst men till barnen har högern ingenting. För oss är bemannade lekplatser viktigare än köpcentrum, säger Grith Fjeldmose (V) oppositionsråd.  

– Vi omfördelar resurser till stadens barn från en dålig utredning som ändå inte kommer bli verklighet. Det känns som en självklar prioritering, säger Stina Svensson (Fi).

Det slutgiltiga beslutet kommer fattas på kommunfullmäktige 20 februari. 

Kontakt

Karin Pleijel (MP), kommunalråd i opposition
072-535 99 78

Max Reijer, politisk sekreterare (MP)
[email protected], 0728-567876

Grith Fjeldmose (V), Kommunalråd i opposition
073-919 29 78

Jöran Fagerlund (V), pressekreterare
[email protected], 073-765 14 49

Stina Svensson (Fi), gruppledare
073-5620013

Martin Jordö (Fi), pressekreterare
[email protected], 0707-206001

 

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk