Pressmeddelanden
sjukhuskorridor

Kommentar om beslutet att upphandla Lundby sjukhus från Capio

Idag kom beskedet att Capio var den enda anbudsgivaren vid upphandlingen av Lundby sjukhus. Byggt på anbudet kommer Regiondirektören nu att fatta beslut om att tilldela avtalet på sex år.

När Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd fattade beslut om ärendet 26 september var Vänsterpartiet det enda parti som röstade för att driva sjukhuset i offentlig regi. Vänsterpartiet har också kampanjat och samlat in namnunderskrifter mot upphandlingen.

Vi är emot upphandlingen därför att vi står för en jämlik sjukvård, kommenterar Eva Olofsson (V), oppositionsråd för Vänsterpartiet.

Skattepengar ska gå till vård och inte till aktieutdelningar och vi vill även få bort den gräddfil som Capio erbjuder till de som tecknat privata sjukvårdsförsäkringar. Sen är det självklart inte rimligt att utvecklingen på den franska börsen påverkar vad som händer med göteborgarnas sjukvård. Sjukhus hör inte hemma på börsen, avslutar Eva Olofsson (V).

Vänsterpartiet framhävde i sitt yrkande också mer praktiska argument om varför Lundby sjukhus borde drivas offentligt.

Det händer mycket i Göteborgssjukvården Med sjukhuset i egen regi hade vi årligen kunnat anpassa vad som ska göras på Lundby, på Sahlgrenska Universitetssjukhuset eller på nya Högsbo sjukhus. Med en upphandling är vi väldigt låsta i sex år, avslutar Eva Olofsson (V).

Kontakt:

Eva Olofsson (V), oppositionsråd, 070-317 10 27
Niklas Theodorsson (V), politisk sekreterare, 070-255 62 17

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk