Nyheter
Jenny Broman, kommunalråd.

”Oacceptabelt!” Vänsterns Jenny Broman om Göteborgs Stads utköp av medarbetare.

I veckan uppmärksammade Göteborgs-Posten att Göteborgs Stad köper ut sjuka medarbetare i stor skala och till höga kostnader. – Det är helt oacceptabelt att sjuka anställda köps ut, säger Vänsterpartiets kommunalråd Jenny Broman.

Broman ser möjligheter till andra lösningar än de som Göteborgs Stad hittills har gjort:

– En stor anledning till sjukskrivningar är den ansträngda arbetsmiljön. Det kan vi förbättra genom mer resurser till välfärden. Om det är arbetsorganisationen och brist på resurser som gör människor sjuka på jobbet måste vi fixa just det istället för att köpa ut medarbetabetarna.

Jenny Broman, kommunalråd.

Enligt Göteborgs-Posten köpte Göteborgs stad ut 131 personer till en kostnad av 24 miljoner kronor, exklusive arbetsgivaravgifter och sociala avgifter, som uppgår till cirka åtta miljoner kronor.

Förutom mer resurser har Vänsterpartiet flera konkreta förslag för att komma till bukt med problemen på annat sätt än att köpa ut medarbetarna.

– Vårt förslag om en ny stödfunktion för att hjälpa förvaltningarna med omplacering kan bidra till att medarbetare kan få nya arbeten. Det borde vara möjligt inom en sådan stor arbetsgivare som Göteborgs Stad.

Till sist betonar Broman vikten av att kommunen tar hand om sina anställda.

– Medarbetarna är stadens viktigaste resurser, avslutar hon.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk