Pressmeddelanden
John Edström fotad framifrån. Gräsmatta utanför fokus i bakgrunden.

John Edström är ny distriktsordförande

John Edström har valts till Vänsterpartiets nya ordförande i Göteborg. Han valdes enhälligt av ombuden under partiets distriktsårskonferens i helgen.

John Edström har erfarenhet av olika uppdrag i Vänsterpartiet.  De senaste tre åren har han suttit i Vänsterpartiet Göteborgs distriktsstyrelse samt dess arbetsutskott, som leder det dagliga arbetet i partiet. Förutom Vänsterpartiet har John Edström framförallt sin bakgrund i olika studentpolitiska organisationer på flera håll i landet.

Som ny distriktsordförande ser han fram emot att tillsammans med medlemmarna utveckla partiet och bygga en ännu starkare vänsterrörelse i Göteborg.

–  Vänsterpartiet Göteborg är i en spännande utvecklingsfas. Medlemsantalet växer och vi är fortsatt starka i opinionen. Just nu har vi ett unikt läge att organisera fler i kampen för ett jämlikt Göteborg, säger John Edström.

I höstens val röstade rekordmånga på Vänsterpartiet i Göteborg och partiets lokala medlemsantal växte med mer än 60 procent. John menar att det ändå finns stort utrymme att fortsätta växa i Göteborg.

– Många har sett vilken skillnad vår politik gör i deras vardag, till exempel våra satsningar på kortare arbetstid och billigare kollektivtrafik. Nu ser göteborgarna istället hur borgarnas politik innebär nedskärningar i välfärden och slopade satsningar på bättre arbetsvillkor. Det gör att de vill engagera sig i Vänsterpartiet för att få till en förändring, säger Edström.

– Jag tror inte att vi har sett vår största medlemsökning än. Vi fortsätter växa trots att valrörelsen är över sedan länge,  säger Edström.

 

Presskontakt
Miriam Ryttge, pressansvarig för Vänsterpartiet Göteborg, 070-919 99 72, [email protected]

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk