Kampanj
Digital kampanj mot borgarnas försök till ombildningar i Göteborg

Kampanj mot ombildningar

Kampen mot ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter är inte över. Trots att borgarna förlorade valet försöker de nu, sin sista månad vid makten, ändå ombilda hyresrätter till bostadsrätter i Göteborg mitt i brinnande inflation.

Göteborgs samlade höger verkar inte ha förstått göteborgarnas budskap om att det är en impopulär bostadspolitik som ingen vill ha. Därför måste vi nu gå samman och säga det igen: Rör inte våra hyresrätter!

Det är ju inte ombildningar Göteborg behöver, utan fler billiga hyresrätter med rimliga hyror, tillgängliga för alla oavsett storlek på plånboken.
Hur kan borgarna få igenom ombildningar?
Borgarna har majoritet i kommunstyrelsen fram till årsskiftet. Nästa mandatperiod, med rödgrönt styre, startar 1 januari. Eftersom borgarna vägrar lyssna på göteborgarna så kommer de antagligen försöka driva igenom ett förslag om fler ombildningar på årets sista kommunstyrelsemöte 14 december.
Hur kan du delta?

Det absolut viktigaste vi kan göra nu är att skapa tryck utanför de beslutande församlingarna för att stoppa alla försök till ombildningar. Du kan delta i vår kampanj genom att:

  • Ta en bild på dig själv hemma (gärna framför din ytterdörr) med ett papper eller skylt med texten: Rör inte min hyresrätt!
  • Delta i det här Facebookevenemanget
  • Lägg helst ut bilderna i dina egna sociala medier och använd hashtagen #rörinteminhyresrätt
    Vill du inte lägga ut bilder i dina egna sociala medier kan du skicka direkt till Vänsterpartiet Göteborg i dm eller via mejl: [email protected], så kan vi använda bilderna i Vänsterpartiet Göteborgs sociala medier.
  • Prata med folk du känner om vad som händer.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk