Arrangemang

Borgarna skär ner – lekplatser rivs istället för att rustas upp!

 

Nu har 17 lekplatser rivits i Göteborg. Anledningen är att högerstyret i Göteborg skär ner i kommunens budget, vilket leder till att lekplatser rivs istället för att rustas upp. Fel väg att gå, tycker Vänsterpartiet.

Lekpark som rivs på Kvilletorget.

– Med vår budget hade pengar funnits för att rusta upp lekplatserna, säger Grith Fjeldmose (V), oppositionsråd. Då hade barn inte behövt sakna sina gungor.

Grith Fjeldmose (V), oppositionsråd.

De rivna lekplatserna har skapat stort engagemang hos göteborgare som vill ha kvar barnens lekplatser i sina kvarter. I nuläget är det inte bestämt om högerstyret kommer att riva fler lekplatser eller om de ska räddas. Vänsterpartiet uppmanar alla att engagera sig för att deras lekplats ska behållas.

Här är en karta över alla lekplatser som rivits till följd av borgarnas nedskärningshets.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk