Nyheter

Efter succévalet: tre kommunalråd i Göteborg

Jenny Broman, Grith Fjeldmose och Daniel Bernmar

Grith Fjeldmose och Jenny Broman blir nya kommunalråd för Vänsterpartiet i Göteborg. Daniel Bernmar väljs om till både kommunalråd och gruppledare för kommunfullmäktige- och kommunstyrelsegruppen.

– Partiet har växt och det känns riktigt roligt att vi går ifrån ett till tre kommunalråd. Det kommer göra stor skillnad, säger Daniel Bernmar (V).  

– Det kändes fantastiskt när jag blev vald till kommunalråd för fyra år sedan, men det känns ännu mer betydelsefullt att bli omvald. Senast var jag ett oprövat kort, nu har jag visat vad jag går för och partiet har fortfarande förtroende för mig, fortsätter han. 

Daniel Bernmar och Grith Fjeldmose föreslås till ordinarie kommunalråd medan Jenny Broman till biträdande kommunalråd.

Grith Fjeldmose, 65 år ifrån Backa, är idag vice ordförande i Kulturnämnden och pensionerad operasångerska. Hon har även haft flera uppdrag inom partiet där hon bland annat suttit i distriktsstyrelsen och i valberedningen.

– Det känns hedrande och spännande att bli vald till kommunalråd och jag hoppas verkligen att jag kommer att kunna leva upp till det förtroende som mina partikamrater därmed har visat mig, säger Fjeldmose.

– Oavsett om vi kommer att ingå i en styrande minoritet eller hamnar i opposition finns det mycket vi vänsterpartister kan göra när det gäller att öka jämlikheten, jämställdheten och rättvisan i ett allt mer segregerat Göteborg, fortsätter hon.

Jenny Broman, 42 år ifrån Majorna, sitter i kommunfullmäktige, är vice ordförande i SDN Majorna-Linné och ledamot i Grundskolenämnden. Hon arbetar som förstelärare på en högstadieskola i Partille.

– Det känns fantastiskt roligt att ha fått det här förtroendet. Jag hoppas att det här innebär att jag kommer kunna driva på för ett mer jämlikt och jämställt  Göteborg, säger Broman.

Fakta:
Vänsterpartiet Göteborgs distriktsstyrelse utsedde kommunalrådskandidaterna på deras möte 22 september. Alla kommunalråd väljs formellt på kommunfullmäktiges möte 22 november eller senast 20 december.

Presskontakt:
Jennie Wadén (kommunikationsombudsman för Vänsterpartiet) [email protected],
073-384 46 42.

 

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk