Nyheter
På bilden syns en tecknad kvinna med svart hår, glasögon och en grå skojrta med uppkavlade ärmar, mot gul bakgrund. Kvinnan har blicken fäst på åskådaren med höger näve lyft samtidigt som hon med vänster hand kvalar upp den högra skjortärmen. I en pratbubbla uppe till höger syns texten

Starkt stöd för Vänsterpartiet i Göteborg

Det blåser rejäla vänstervindar i Göteborg! Igår presenterades SCB:s senaste partisympatiundersökning och den visar att 16,2 procent av göteborgarna sympatiserar med Vänsterpartiet och den politik vi driver. Det gör oss till Göteborgs tredje största parti. 

Vänsterpartiet Göteborg har haft medvind länge nu, och stödet i Göteborg är högre än i övriga landet. Nya medlemmar strömmar in dagligen och fler och fler väljer sig att engagera sig för ett jämlikt samhälle.

I Göteborg har vi en stark aktivistisk organisation. Vi är ofta ute och träffar människor på gator och torg och engagerar oss i de breda vänsterrörelserna i staden. Det tar vi sedan med oss in i parlamenten och kan genomföra konkreta lösningar på viktiga samhällsproblem. Den positiva opinionstrenden vi ser visar att detta ger resultat. Det känns jättekul att se att vi blir starkare och att vi får många nya medlemmar som vill ansluta sig och arbeta tillsammans för ett bättre samhälle, säger Adriana Aires, ordförande Vänsterpartiet Göteborg.

Vänsterpartiet Göteborg är idag det tydligaste vänsteralternativet i Göteborg. När de andra partierna tävlar om vem som kan ha hårdast retorik eller sälja ut mest av vårt gemensamma ägande står vi stadigt till vänster. Vi är det enda partiet som alltid kommer stå upp för arbetarklassen.

– Vi har visat om och om igen att vi tar kampen för arbetarklassen, för dem som sliter ut sig på jobbet, för dem i otrygga och osäkra anställningar och för dem vars lägenheter hotas av utförsäljningar. Och vi har gjort skillnad. Det tror jag är en bidragande anledning till våra framgångar här i Göteborg, att göteborgarna ser att vi driver en politik som gynnar folket framför fåtalet, fortsätter Adriana Aires.

– Vi ser att fler tycker att det är viktigt att stoppa utvecklingen i samhället och vill engagera sig för vänsterpolitik, det engagemanget ska vi fånga upp. Våra frågor om sex timmars arbetsdag, rättvisa arbetsvillkor och en välfärd som styrs av behov och inte av plånbok är för många människor en fråga om överlevnad. Årets val är ett ödesval för Sverige. Det har aldrig varit viktigare att engagera sig för jämlikhet, avslutar ordförande Aires.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk