Nyheter

En region för alla – inte bara för några få

Vänsterpartiet presenterar i dag sitt förslag till budget 2019–2021 för Västra Götalandsregionen.

Vi vill bygga ett Västra Götaland för alla  inte bara för några få. Det är temat i det budgetförslag som Vänsterpartiet presenterar för de kommande tre åren i Västra Götalandsregionen. Varje del i förslaget har som målsättning att minska klyftorna i samhället och den största och viktigaste verksamheten är hälso- och sjukvården.

Vi använder en halv miljard till jämställda löner, låglönesatsning och kortare arbetstid med bibehållen lön för främst sjuksköterskor, barnmorskor och undersköterskor, säger Eva Olofsson (V), regionråd.

Det är hela tiden patienternas bästa som är vårt fokus, men vårdens kris är till stor del en fråga om personalbrist. Vi måste få personal som orkar och vill jobba i vården, fortsätter Olofsson.

Vi vill frysa biljettpriserna i kollektivtrafiken på 2018 års nivå och sänka priset på Regionen Runt 30 dagar som många pendlare köper, säger Jan Alexandersson (V), regionrådsersättare.

– Vi ska ha en fossilfri region 2030 och fler kollektivtrafikresenärer är en viktig pusselbit. I ett jämlikt samhälle ska alla ha råd att åka, fortsätter Alexandersson.

För att finansiera våra satsningar på sjukvården och dess personal föreslår vi en skattehöjning med 30 öre. Vi tror att det finns acceptans hos västragötalänningarna för det. De ser hur hårt pressad vården är för att klara de berättigade förväntningar på vård av hög kvalitet och i rimlig tid som invånarna har, avslutar Eva Olofsson.

 

Hela Vänsterpartiets budgetförslag för Västra Götalandsregionen hittar du här.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk