Nyheter

Ny utförsäljning av hyresrätter på gång

Idag inleds förhandlingar om att sälja om omkring 300 hyresrätter i Frölunda. Inte heller denna gång har underleverantörer granskats.

Jag trodde att vi hade lärt oss mer av den stoppade affären med Victoria Park i vintras, säger Johan Svensson (V), ledamot i AB Framtiden.

Idag inleder AB Framtiden och bostadsbolaget Poseidon förhandlingar med Skandia fastigheter om ännu en utförsäljning av kommunala hyresrätter. Utförsäljningen omfattar omkring 300 lägenheter i höghusen på Marconigatan. I utbyte får kommunen tillgång till mark på Backaplan och i Frölunda.

Vänsterpartiet var enda parti som röstade emot förslaget i både AB Framtidens och Poseidons styrelse.

‒ Vi motsatte oss utförsäljningen för att det skapar en otrygghet för hyresgästerna. Underleverantörerna har inte granskats den här gången heller. Det är märkligt då affären med Victoria Park fick stoppas då de anlitat en underleverantör där grovt kriminella ska ha haft inflytande, säger Svensson.

Om utförsäljningen går igenom vill Skandia fastigheter expandera Frölunda torg genom att göra om de två nedersta våningsplanen till köpcentrum.

‒ Bostadsbristen är stor i Göteborg. Då är det orimligt att riva ut människors hem för att expandera Frölunda Torg, säger Svensson.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk