Nyheter
Tio leende barn i färgglada kläder sitter på en bänk i en halvcirkel. Bakom barnen syns ett fönster och en öppen dörr syns till vänster. Väggen på vänster sida är målad i ljust grön färg med två lekande barn. Golvet är klätt med ljusgrön heltäckningsmatta.

Budget 2019: Mindre barngrupper och fler förskolor!

Vi storsatsar på välfärden i vårt förslag till budget för Göteborgs Stad 2019! Ett av våra budgetförslag är att minska barngrupperna till högst 13 barn i småbarnsgrupper och 17 barn i storbarngrupper. För att lyckas satsar vi 200 miljoner.

‒ Vi vill minska barngrupperna för att ge alla barn en bra start i livet. Förskolan spelar en viktig roll för barns utveckling och hur de senare klarar sig i grundskolan, säger Daniel Bernmar (V), kommunalråd.

Skolverket rekommenderar max 12 barn i småbarnsgrupper och 15 barn i storbarngrupper.

‒ Vår satsning tar oss en bra bit på vägen. För att helt nå Skolverkets rekommendationer måste vi fortsätta att satsa, anställa fler och bygga fler förskolor, säger Bernmar.

Utöver satsningen på 200 miljoner för att minska barngrupperna satsar därför Vänsterpartiet 1,5 miljarder på att bygga fler förskolor.

‒ Att bygga fler förskolor är en förutsättning för att både kunna minska barngrupperna och för att undvika att det uppstår köer till förskolan, säger Bernmar.

Hela förslaget till budget presenterar vi på torsdagen 17 maj.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk