Nyheter

PRESSMEDDELANDE: Toppnamn för Vänsterpartiet Göteborg klara

Maj Karlsson, Eva Olofsson och Daniel Bernmar toppar listorna för Vänsterpartiet Göteborg. Det beslutade medlemmarna i Vänsterpartiet Göteborg på deras valkonferens under söndagen.

Vänsterpartiet Göteborgs tre toppnamn inför valet 2018.

Riksdagslistan toppas av Maj Karlsson, regionlistan av Eva Olofsson och kommunlistan av Daniel Bernmar. Tre kända namn som alla föreslås till omval. Något som är ovanligt för Vänsterpartiet som ofta roterar på toppnamnen.

Maj Karlsson är socialpolitisk talesperson och riksdagsledamot för Vänsterpartiet sedan 2014. Som riksdagsledamot har hon främst varit profilerad i LSS-frågan.

– Jag har älskat varje sekund av att bära medlemmarnas förtroende. Jag har känt mig så stolt och tacksam över att få representera mitt parti och dem som kämpar för att vår politik ska bli verklighet. Det känns stort att ha fått fortsatt förtroende att driva vår politik, säger Maj Karlsson.

Kommunlistan toppas av nuvarande kommunalrådet Daniel Bernmar. En av Vänsterpartiets mest profilerade kommunpolitiker, även känd som stark förespråkare av sex timmars arbetsdag.

– Det känns väldigt ansvarsfullt att få medlemmarnas förtroende, men också nervöst, säger Daniel Bernmar.

Han beskriver också att det känns särskilt stort att få förnyat förtroende.

– Att få fortsatt förtroende känns ännu större än när jag blev kommunalråd 2014. Då var jag ett oprövat kort, nu har jag visat vad jag går för och medlemmarna har fortfarande förtroende för mig, säger han.

Även nuvarande regionrådet Eva Olofsson får fortsatt förtroende. Tidigare har hon även varit både kommunalråd och riksdagsledamot för Vänsterpartiet.

– Jag är jätteglad över att ha fått medlemmarnas förtroende att fortsätta driva Vänsterpartiets politik i Västra Götalandsregionen. Jag ser fram emot att arbeta för en jämlik och jämställd vård utan vinstintressen, säger Olofsson.

Valkonferensen beslutade om vallistorna inför valet 2018. Regionråd och kommunalråd utses däremot först efter valet. Antal mandat och representanter avgörs slutgiltligen av valresultatet.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk