Nyheter

Rannebergen – en delseger för de boende.

Bakom stängda dörrar, tal om sekretess och bolagslagstiftning så förhandlade Bostadsbolaget fram ett avtal med Victoria Park. Syfte var att få tillgång till mark i Lövgärdet för att där kunna bygga bostäder. Kravet från Victoria Park blev ett köp av 289 lägenheter i Rannebergen. När affären väl nådde de boende dagen innan beslutet skulle tas lät reaktionerna inte vänta på sig.


Från Bostadsbolagets styrelse via kommunala fastighetsbolaget AB Framtiden tog sig frågan om Rannebergens framtid hela vägen till kommunfullmäktige. Inför mötet den 23 november godkände kommunstyrelsen förslaget men när frågan väl togs upp i kommunfullmäktige så bordlades den. Utanför kommunfullmäktige demonstrerade samtidigt de boende från Rannebergen tillsammans med bland annat Vänsterpartiet och Hyresgästföreningen.

Till kommunfullmäktige den 7 december skulle frågan tas upp igen och hoppets ljus var tänt att Vänsterpartiet tillsammans med bland annat Miljöpartiet och FI skulle kunna få till en återremiss av frågan. Utanför Svenska mässan där mötet hölls demonstrerade återigen de boende trots en klass 1 varning med regn och blåst. Vänsterpartiets kommunalråd Daniel Bernmar höll ett anförande och sa det som Vänsterpartiet sagt hela tiden, att vi inte säljer ut allmännyttan.

Mötet blev en delseger. Frågan gick på återremiss och Kommunstyrelsen, AB Framtiden och Bostadsbolaget fick alla uppdrag att se över frågan inför kommande Kommunfullmäktige, någon klar tidsaspekt finns inte än.

Delsegern är delvis politisk men framför allt är den ett resultat av gediget aktivist arbete från de boende i Rannebergen. De har kämpat för sin rätt och vi kommer stå med er hela vägen. 


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rX1nS0GoFQY&w=560&h=315]

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk