Nyheter

Yasmine Posio Nilsson debuterade i riksdagsdebatten

Idag debuterade Yasmine Posio Nilsson, som efterträdde Hans Linde, i riksdagsdebatten. Debatten handlade om ekonomiskt partnerskapsavtal mellan EU och de avtasslutande SADC-staterna.  Ett handelsavtal som sägs öka välstånd, främja hållbar utveckling och minska fattigdom men som istället innebär orättvisa då villkoren är så olika och fördelningen av vinsterna inte är jämlika. 


Yasmine Posio Nilsson i talar stolen under riksdagsdebatten den 16 november 2017. Foto: Håkan Svenneling

Yasmine är inte ny inom politiken och har erfarenhet från kommunfullmäktige sedan 2006. Men trots det var det nervöst innan hon gick upp i talarstolen idag.

— Mina händer var genomvåta av svett men jag tror det gick bra. Jag var först upp i debatten så ingen fick replikera på mig, men eftersom det är första gången kommer jag samla på mig alla påpekande för att kunna förbereda repliker till nästa gång, säger Yasmine Posio Nilsson.

Trots premiärnerverna så upplever hon att debatten gick bra och att hon fick bra stöd från riksdagsgruppen. 

— Jag fick härliga hejarop av riksdagsgruppen inför debatten, stöd under tiden av Håkan Svenneling och ryggdunkningar efteråt av de som sett debatten. Det värmer gott!

En längre intervju med Yasmine Posio Nilsson inför hennes tillträde i riksdagen publicerades i Göteborgsvänstern nr 3 2017 och finns även på vår hemsida goteborg.vansterpartiet.se


Text: Elin Segerlind
Foto: Håkan Svenneling
Vänsterpartiet Göteborg

 

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk