Nyheter

Ny ombudsman på expen!

Från och med idag så kommer bemanningen på distriktets partiexpedition att se lite annorlunda ut. Ny på jobbet är Elin Segerlind som tar vid efter Arne Hellmark som beger sig tillbaka till universitetet. 

På Vänsterpartiet Göteborgs distriktsexpedition arbetar tre ombudsmän: Jessica Wetterling, Elin Segerling och Jonas Kårlin. Foto: Robin Rundkvist. 

Distriktsexpeditionen bemannas av tre ombudsmän där en av dem har särskilt ansvar för kommunikation. Det är den rollen som Elin nu kommer att ta sig an. Med erfarenhet från framför allt journalistiskt arbete så jobbet en spännande utmaning.

– Jag har varit på andra sidan om man så vill, varit den som tagit emot ett politiskt budskap och också försökt att föra det vidare till lyssnare och läsare. Det perspektivet från ”andra sidan” tror jag är användbart i mitt ny arbete, säger Elin Segerlind. 

Elin arbetade senast på Sveriges Radio där hon varit programledare, reporter och nyhetspresentatör. 

– Det är ett otroligt spännande arbete med högt tempo och stor variation som håller en på tårna. Jag gillar det tempot och känslan att få vara en del av människors vardag och liv. 

Förutom journalistiken har Elin varit politisk aktiv sedan ungdomen. Senast har hon varit med i ombildningen av distrikten och sitter med i nya styrelsen för Fyrbodal och i den sames AU. Förutom det är hon även med i Västra götalandsregionens representantskap och styrelse. 

– Jag har länge varit en ganska passiv medlem och engagerat mig i politiken på mitt sätt. Nu är jag plötsligt mitt i det och får arbeta med det varje dag. Det är fantastiskt kul! 

Elin Segerlind är ny ombudsman för Vänsterpartiet Göteborg. Foto: Robin Rundkvist. 

Det här är Elin: 

Ålder: 30+
Familj: Man och två barn
Bor: Biskopsgården, ett av Göteborgs vackraste områden.
Läser: Just nu lyssnar jag mest, ljudböcker på väg till jobbet är guld för en småbarnsförälder. Slukar däremot allt. Just nu Adler/Olsen deckare.
Lyssnar: Sveriges Radio poddar
Tittar: Streamar serier i maratonomgångar just nu House of Cards
Utbildning: Journalistik, litteraturvetenskap och kulturvetenskap

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk