Nyheter

Slå inte sönder mödravården!

Slå inte sönder mödravården!

Västra Götalandsregionen har en mödravård av högsta kvalitet. Överlämningen till sjukhusen fungerar och skapar trygghet inför förlossningen. 98% av föräldrarna är nöjda med senaste besöket hos en barnmorska i den offentligt drivna Närhälsan. Denna mödravård vill alliansen och Miljöpartiet slå sönder och privatisera genom ett vårdval. De vill göra föräldrar och deras framtida barn till en vara att tjäna pengar på.

De blivande föräldrarna träffar idag barnmorskan regelbundet, och oftare för dem som har risk för komplikationer. En så här stor förändring skapar ökad risk för felbedömningar och dessutom en stor risk att förlossningsavdelningar dräneras på barnmorskor.

”Detta är en Riktigt dålig idé”, kommenterar Eva Olofsson (V). ”Mödravården fungerar väldigt bra idag. Om något fungerar bra ska det inte utsättas för ideologiskt grundade experiment.”

”Jag ser särskilt stora risker för förlossningsvården som är hårt pressad idag. Vårdförbundet varnar för att det kan bli brist på barnmorskor på förlossningsavdelningarna”, avslutar Eva Olofsson (V).

 

Kampanj: Vänsterpartiet är självklart emot detta. Därför kommer vi att kampanja mot detta på alla tänkbara sätt.

För dig som vill ha flygblad eller kampanja på annat sätt kan du kontakta våra partidistrikt eller vår politiska sekreterare Niklas Theodorsson (niklas.theodorsson(a)vgregion.se, 0702-556217). 

Film: Här kan du se en kort intervju med Eva Olofsson (V) som berättar om varför privatisering av mödravården är en Riktigt Dålig Idé.

 

Den som vill prata med en politiker kan kontakta Eva Olofsson (0703-171027)

Så här ser flygbladet ut, och här finns det att ladda ner en version för utskrift.

img_2304

img_2305

Texten är tidigare publicerad på Vänsterpartiet Västra Götalands hemsidan. Du hittar den här.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk