Nyheter

Kongress 2016: Hallå där Johanna Eliasson!

Vänsterpartiets kongress i Örebro har valt ny partistyrelse. Från Göteborgsdistriktet har Johanna Eliasson valts in som ordinarie ledamot och Babak Khosravi som ersättare. Vi passade på att gratta Johanna Eliasson och prata lite med henne om kongressen och hennes nya uppdrag. 

Grattis till uppdraget Johanna! 

Tack! Det känns skitbra.

Vad ser du framemot med ditt nya uppdrag?

– Det ska bli jätteroligt att arbeta med att stärka organisationen inför nästa val. Jag tycker att lokal organisering och aktivism utifrån frågor som ligger nära folk i deras vardag är viktiga för att vi ska kunna växa som parti.

Är det någonting som du tar med dig från Göteborgsdistriktet till partistyrelsen?

– Den lokal organiseringen. Det tar jag med mig från Göteborgsdistriktet och min tid som aktivist i fackföreningsrörelsen.

Vad tycker du om kongressen hittills?

– Jag tycker det har fattats många bra beslut!  Göteborgsdistriktet har fått igenom motioner som är viktiga för oss, som förbud mot bemanningsföretag och framför att Vänsterpartiet ska driva sex timmars arbetsdag med bibehållen löneutveckling. Det gör mig glad att vi fick igenom det!

Jag är också oerhört stolt över Göteborgsdelegationen. Vi har varit välorganiserade, haft ett väldigt bra samarbete och dessutom haft jätteroligt ihop!

Vad ser du framemot på kongressen?

– Festen! Vänsterfester är alltid roliga!

Vänsterpartiets nyvalda ordinarie partistyrelseledamöter hittar du här. Ersättarna i partistyrelsen hittar du här.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk