Nyheter

Kongress 2016: Hallå där Gunvor Bergquist!

Vänsterpartiet Göteborg är på plats på Vänsterpartiets kongress i Örebro. Under kongressen kommer vi uppdatera er som inte är på plats med intervjuer och uppdateringar från Örebro. Vi börjar med att ta pulsen på Gunvor Bergquist, som är här på sin första kongress. Vi pratas vid strax efter att hon höll det första inlägget från Göteborgsdelegationen och flera gånger under samtalet kommer kamrater fram och berömmer Gunvor för att hennes anförande i diskussionen om förslaget på nytt ekologiskt-ekonomiskt program. 

Hallå där Gunvor! Vad tycker du om kongressen hittills?

– Det har varit nervöst! Jag visste att jag skulle tala tidigt och därför koncentrerade jag mig på att förberedde mig. Så tiden innan jag gick upp och talade var lite diffus, säger Gunvor och skrattar.

– Nu efteråt känns det bra att jag vågade hålla mitt anförande. Nu kan jag vara lite mer närvarande och kan njuta av den fina stämningen och gemenskapen här på kongressen. Jag har till och blivit så taggad att jag har satt upp mig på talarlistan en gång till!

Är det något särskilt som du ser framemot under kongressen?

– Den diskussion om miljö- och klimatfrågor som pågår just nu. Det är de frågor som engagerar mig mest och som fick mig politiskt aktiv från första början. Men det finns också en anspänning eftersom det är frågor som är så stor betydelse för framtiden. Jag hoppas det blir bra beslut.

– Det är väldigt bra att eko-ekoprogrammet har kommit, det är ett stort steg framåt för Vänsterpartiet. Jag tror vi kan växa och locka nya väljare med en vässad politik i klimatfrågorna.

Vad har varit det bästa med kongressen hittills?

– Jag är väldigt glad för att jag får vara här och representera Göteborgsdistriktet. Vi har en väldigt bra delegationsgrupp med fin gemenskap där vi arbetar tillsammans.

Är det något du vill tillägga?

– Att Göteborg är bäst, säger Gunvor och skrattar igen innan hon beger sig tillbaka in i plena för fortsatta diskussioner om eko-ekoprogrammet.

Enligt arbetsordningen för kongressen kommer det fattas beslut om eko-ekoprogrammet under torsdagen. Du kan följa de beslut som fattas på kongressidan, som du hittar här.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk