Nyheter

Intervju med Angereds Mattias Zetterberg om medlemsvård, lokal aktivism och feministiskt självförsvar

Idag inleder vi en intervjuserie där vi tar pulsen på aktivister i Vänsterpartiet Göteborg. Först ut är Vänsterpartiet Angereds nya ordförande, Mattias Zetterberg.

Hallå där Mattias Zetterberg, ny ordförande för Vänsterpartiet Angered!

Vad händer hos er under 2016?

Vi har en rätt ambitiös plan. Vi kommer satsa extra på medlemsvården, med en hel del aktiviteter för medlemmar och sympatisörer. Bland annat kommer vi ska starta upp en aktivistgrupp som ska hålla i utåtriktade aktiviteter. I samarbete med partiföreningen i Kortedala-Gamlestaden-Bergsjön och Ung Vänster ska vi förhoppningsvis arrangera kurser i feministiskt självförsvar för unga i Nordöstra Göteborg. Vi kommer fortstätta att bygga upp våra kontakter med det föreningslivet i Angered, som är otroligt viktigt här.

Politiskt sätt kommer vi ta fram en lokalpolitisk agenda som kommer ligger till grund för våra lokala kampanjer och vara ett stöd för våra parlamentariker.

Vad ser du mest framemot under året?

Att krossa kapitalismen och skapa ett socialistiskt samhälle för alla, av alla, såklart. Mer konkret så ser jag fram emot att skapa en stark styrelse, möta Angeredsbor på Hammarkullekarnevalen och utåtriktade aktiviteter, träffa nya medlemmar och få fler medlemmar med i vår gemensamma kamp.

Vad händer den närmaste tiden hos er?

Nu deltar vi i en intressant studiecirkel om Nato som partiföreningen Kortedala-Gamlestaden-Bergsjön håller i. Några av oss deltar i den lärorika partiskolan som distriktet håller i.

Under Hammarkullefestivalen kommer vi hålla i traditionen med att dela ut Angeredspriset. Till första maj skall vi mobilisera med flygbladsutdelning i Angereds Centrum, skapa ännu en ny Angeredsbanderoll och arrangera ett torgmöte i Angered innan vi åker in till Andra Långgatan för att delta i vårt fina 1 maj-tåg tillsammans de andra partiföreningarna.

Vill du engagera dig Vänsterpartiet Angered? Hör av dig till Mattias, [email protected].

På lördag den 23 april kl. 12 mobiliserar Vänsterpartiet Angered inför 1 maj och delar flygblad i Angered Centrum. Alla är varmt välkomna att delta, hälsar Mattias. 

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk