Nyheter

Kampanjupptakt: Vänsterpartiet gör skillnad i alla delar av staden

När andra säger att vi inte har råd med fler lärare i skolan, billiga hyresrätter och bättre arbetsvillkor, går Vänsterpartiet i täten för att visa att det går att göra skillnad, och skapa ett mer rättvist, jämlikt och hållbart samhälle. Sedan i maj har vi drivit kampanjen “Vänsterpartiet gör skillnad”. Genom kampanjen har vi spridit kunskap om vad Vänsterpartiet åstadkommit hittills i Göteborg och genererat stöd för de förändringar vi vill se i framtiden.

ElinEngström
Vänsterpartiet Göteborgs ordförande Elin Engström. Foto: Adriana Aires

– I Göteborg har vi bland annat fått bort kön till förskolan, stärkt rätten till heltid och fortsatt jämna ut löneskillnaderna mellan kvinnor och män. Men vi har fortfarande mycket kvar att göra i kampen för ett rättvist och solidariskt Göteborg, säger Elin Engström, Vänsterpartiet Göteborgs ordförande.

Under den andra delen av kampanjen, som inleddes nu i slutet av oktober och pågår fram till våren, kommer vi fokusera på de platser där vi kan göra störst skillnad; i våra stadsdelar. För det är genom att ha gedigen kunskap om våra områden och den lokala politiken, bygga relationer med de föreningar som delar våra värderingar och vara fysiskt närvarande i närområdet som vi skapar förtroende för vår politik.

I helgen som gick arrangerade vi en kampanjupptakt på Frölunda kulturhus. Kampanjupptaktens utgångspunkt var tre frågeställningar som är viktiga för partiföreningarna. I en open space-diskussion undersöktes hur partiföreningarna kan hitta lokala frågor, hitta allierade och bedriva lokal aktivism.
Diskussionerna leddes av tre av distriktets tio partiföreningar för att sprida deras erfarenheter och vi skulle kunna lära av varandra.
– Nu mer än någonsin behövs ett starkt Vänsterparti i Göteborg och det är viktigt att vi organiserar oss och lyckas göra skillnad i alla stadsdelar. Därför känns det bra att vårt distrikt är så starkt, säger Elin Engström, Vänsterpartiet Göteborgs ordförande.

Nu fortsätter vi vårt arbete för rättvisa och jämlikhet. Vi har långsiktiga visioner, men också konkreta och genomförbara lösningar.
Kom gärna med i kampen och gör skillnad! Mejla [email protected] så hör vi av oss.

Här finns mer information om kampanjen.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk