Nyheter

Arbetstidsförkortning och ett kaxigare parti när Vänsterpartiet Göteborg samlas till årskonferens

Helgen 3-4 mars samlas Vänsterpartiet Göteborg till årskonferens. Över 100 ombud kommer att diskutera partidistriktets framtida politik i Göteborg. Under lördagen får årskonferensen besök av partiledaren Jonas Sjöstedt.

I Göteborg söker sig allt fler till Vänsterpartiet. Under 2011 ökade antalet medlemmar med över 13%, vilket är bäst i hela landet. Efter en lyckad partikongress i januari har utvecklingen bara fortsatt. Årskonferensen blir avstamp för ett nytt år där partidistriktets medlemmar mer än någonsin kommer att involveras i hur Vänsterpartiets politik ska sätta Göteborg på kartan.

– Jag ser fram emot en spännande årskonferens. Det är tydligt att vi har vind i seglen. Många av våra nya medlemmar vill använda Vänsterpartiet som en demokratisk plattform för att förändra Göteborg till en jämlik, jämställd och ekologiskt hållbar stad, säger Thaher Pelaseyed som är distriktsordförande för Vänsterpartiet Göteborg.

– Det ska märkas mer än tidigare att Vänsterpartiet är med och styr i Göteborg. Vi ska satsa på de frågor som är viktiga för Göteborgarna. En utbyggd barnomsorg, en kunskapsskola som överbygger klass- och könsskillnader och en värdig äldreomsorg som ger de äldre rätten till medbestämmande. Vi vill också att Göteborg ska gå före med en arbetstidsförkortning. Människor ska få tid för det som viktigt här i livet. Slutligen är vi partiet som har svaret på den utbredda segregationen i Göteborg, avslutar Thaher Pelaseyed.

Under lördagen får årskonferensen besök av Jonas Sjöstedt som håller en hälsning till partidistriktet ca kl 13.30. Val av distriktsordförande och distriktsstyrelse äger rum på söndagen ca kl 15.00-16.30.

 

Presskontakt för Vänsterpartiet Göteborg
Thaher Pelaseyed, ordförande Vänsterpartiet Göteborg
0733-79 43 47
[email protected]

Presskontakt för Jonas Sjöstedt
José Gutierrez
[email protected]
Mobil: 072-207 35 53

Pressmeddelande från Vänsterpartiet Göteborg
2012-02-27

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk