Nyheter

Vänsterpartiet för ett förbud mot bemanningsföretag

Partiföreningarna Biskopsgården och Frölunda har motionerat till kongressen om att Vänsterpartiet ska driva politik för tryggare anställningsformer. I helgen gick deras motion igenom på Vänsterpartiets 39:e kongress.

Erik Helgeson var ombud på kongressen och argumenterade för motionen:

”Det finns osäkra anställningsformer som bryter ner vårt inflytande på jobbet. Fackliga företrädare menar att det inte går att driva kraven på att förbjuda bemanningsföretag och allmän visstid eftersom det inte är uppe på den politiska dagordningen. Partierna säger att det inte går att driva för att fackföreningsrörelsen inte har det på agendan. Ett av arbetarrörelsens två ben måste röra sig för att jätten ska gå framåt. Ge oss fackligt aktiva draghjälp att gå till offensiv. Låt Vänsterpartiet ta initiativet!”

Vänsterpartiet blir det första partiet i riksdagen att arbeta för ett förbud mot bemanningsföretag.

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk