• Hem
  • Toppkandidater ...
sida

Toppkandidater på regionlistan

Här presenterar de fem översta kandidaterna på vår lista till regionfullmäktige sina tre viktigaste frågor i valet. 

 

1. Eva Olofsson, Oppositionsråd

Sahlgrenska Universitetssjukhuset går back med 277 miljoner samtidigt som göteborgarna köar till behandling och operationer. Istället för nedskärningar vill vi satsa en miljard mer till sjukvården. Det går om skatten höjs med 30 öre.

Vi har rummen och sängarna men inte personal till de vårdplatser som behövs. Patienter blir fast på akuten, får ligga i korridorer. Satsa på personalen så de stannar kvar. Höj sjuksköterskors och undersköterskors lön. Minska stressen, anställ fler. Korta arbetstiden så tid finns för återhämtning.

En jämlik sjukvård efter behov där vinstintressen inte styr. Nej till ökad privatisering och fler vårdval. Behåll en sammanhållen mödravård. Satsa långsiktig vår egen verksamhet istället för att upphandla från privata företag

 

 

2. Monika Djurner, Sjuksköterska

Inför 6-timmars arbetsdag. Nu är det dags för ett modernt arbetsliv med möjlighet för återhämtning.

Bort med vinster i välfärden! Vård ska ges efter behov, inte utifrån vårdföretagens vinstintresse.

Trygga arbetsvillkor med ökad delaktighet och inflytande för alla anställda i Västra Götalandsregionen.

 

 

3. Carina Örgård, Leg Psykoterapeut

Jämlikhet! Sverige har varit världens mest jämlika land men nu ökar ojämlikheten snabbt. Vi vet att jämlika samhällen är bättre på att motverka klimatförändringar, rasism och otrygghet.

Feminism! Kvinnor, män och alla andra måste få ta plats på lika villkor. Inte bara för rättvisans skull utan också för att mäns våld mot kvinnor dödar eller traumatiserar hundratals människor varje år.

Välfärden! En förskola och skola med hög kvalité, en sjukvård som finns när du behöver den och en trygg äldrevård är grunden i ett fungerande samhälle. För att det ska vara möjligt måste vi ge dem som jobbar i välfärden schyssta arbetsförhållanden!

 

 

4. Lars-Erik Hansson, Pensionerad Läkare

Text kommer.

 

 

5. Jesper Johansson, Psykolog

Text kommer.

 

Se våra listor till kommun, region och riksdag.

Dela den här sidan:

Kopiera länk