Välkommen till Vänsterpartiet Göteborg!

Välkommen till Vänsterpartiet Göteborg!

Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund. Om du vill läsa mer om Vänsterpartiets politik kan du klicka på fliken Vår politik, vill du veta mer om vad vi gör i Göteborg klicka på Organisation. Tveka inte att höra av dig om du vill bli medlem!

22 mars 2015 ska Sverige gå till val igen, det blir det tredje valrörelsen på mindre en ett år.
Tillsammans kan vi göra skillnad! Ge ett bidrag till valfonden genom att sätta in pengar på Vänsterpartiet Göteborgs plusgiro 45755-6 Märk bidraget ”Valfond 2015″ Tack <3!Valinformation – ni kör vi!
Den 3:e december meddelade statsministern att han kommer att utlysa nyval. Det är en situation som de borgerliga partierna och SD har tvingat fram och det finns nu inget annat alternativ. Sverige har ett nytt politiskt läge och ett nytt val till riksdagen kommer att hållas den 22 mars. Det är Vänsterpartiet som är garanten för att det ska bli vänsterpolitik, så nu sätter vi igång och arbetar för att vinna valet!
Vi har redan genomfört två lyckade valrörelser det här verksamhetsåret och är ordentligt valkampanjdrillande, nu kör vi en tredje.Vår beredskap för att klara av en valrörelse är mycket god!Läs mer här.


Vänsterpartiets syn på trängselskatten och folkomröstningen

Daniel Bernmar, Vänsterpartiets tillträdande kommunalråd, svarar på några vanliga frågor om trängselskatten, Västsvenska paketet, resultatet i folkomröstningen och fortsättningen.

Läs mer här.Många goda nyheter i den rödgrönrosa budgeten

Torsdag 27 november klubbades den rödgrönrosa budgeten för 2015. Budgeten innehåller en rad goda nyheter för stadens innevånare. Bland de större satsningarna syns tydligast 130 miljoner kronor extra till mer personal inom äldreomsorgen.

– Äldreomsorgen har ganska länge varit en eftersatt verksamhet ekonomiskt. Från och med nu får det vara slut med det. Vi behöver stärka bemanningen för att höja kvalitén på verksamheten, säger Daniel Bernmar, Vänsterpartiets tillträdande kommunalråd, med ansvar för äldrefrågor i kommunstyrelsen.

Ta del av budgeten här.Daniel Bernmar nytt kommunalråd för Vänsterpartiet i Göteborg

Under distriktsstyrelsemötet 27-28 september valdes, enligt valberedningens förslag, 31-årige Daniel Bernmar till Vänsterpartiet Göteborgs kommunalråd. 

DanielDaniel Bernmar arbetar som doktor
and på Förvaltningshögskolan vid Göteborgs universitet och har tidigare representerat Vänsterpartiet som ersättare i kommunfullmäktige och som ordförande i SDN Örgryte-Härlanda.
– Det känns fantastiskt att få förtroendet att företräda Vänsterpartiet och fortsätta arbeta för att skapa ett mer rättvist och solidariskt Göteborg, säger Daniel Bernmar.

Läs mer här. Vänsterpartiet gör skillnad i Göteborg!

I april presenterade vi tillsammans med S och MP en försöksverksamhet med sex timmars arbetsdag med bibehållen lön. Försöket, som kommer ske under en begränsad period, ska undersöka vilka effekter sex timmars arbetsdag får för personal och arbetsförhållanden. Resultatet kommer jämföras med  avdelningar som inte har kortare arbetsdag.

Genomslaget för nyheten blev massivt och fick snabbt spridning långt utanför Sveriges gränser. Bland de medier som uppmärksammat att vi kommer testa sex timmars arbetsdag i Göteborg finns amerikanska CNN och NBC, Brittiska Independent, Telegraph och BBC och den prestigefyllda tyska tidningen Süddeutsche Zeitung. Även franska, grekiska, holländska, finska, tyska, polska och belgiska, rumänska och kinesiska nyhetssajter har rapporterat om försöket.

Här följer en summering av några utländska artiklar:

Washington Post
The Local
Daily Mail
Independent
Italienska Independent
Telegraph
The Journal
Actualidad
Allvoices
Policymic
Digital Journal
Spiegel
Süddeutsche Zeitung
NBC News