Zetkin

Organisera dig

Med Zetkin organiserar vi hundratal istället för tiotal i våra kampanjer. Vi håller enkelt koll på att vi täcker upp hela staden, att vi inte dubbelbokar aktivister och att könsfördelningen är jämn.

Systemet är namngivet efter den tyska marxisten och feministen Clara Zetkin som bland annat organiserade den första internationella kvinnodagen.

Så här gör du

  1. Logga in på Zetkin. Enklast är att logga in med hjälp av Facebook (avstängt för tillfället).
  2. Fyll i vilka tillfällen du kan medverka på genom att kryssa i rutan för dessa aktiviteter.
  3. Anteckna i din kalender till vilka tider du anmält dig.
  4. En organisatör bokar in dig på en aktivitet. Beroende på var du behövs mest kan det hända att organisatören hör av sig och frågar om du kan tänka dig att vara på en annan plats.
  5. På Zetkins startsida finns en lista på alla aktiviteter där du är bokad.
  6. En till två dagar innan aktiviteten får du ett mail, med bland annat kontaktinformation till den som är ansvarig. Observera platsen i mailet, som kan ha ändrats.
  7. På dagen är det bara att dyka upp. Den som är ansvarig har med sig allt material, och hjälper dig komma igång på plats.

Zetkin och Facebook

Du kan logga in på Zetkin med hjälp av Facebook. Syftet är att underlätta inloggningen – du slipper komma ihåg något lösenord. När du loggar in första gången får Zetkin ditt namn och din e-postadress från Facebook. Utöver det kommunicerar Zetkin och Facebook inte med varandra alls. När du surfar runt på Zetkin skickas ingen information till Facebook.

 

Manualer och länkar

Är du nyfiken och vill veta mer om hur Zetkin fungerar finns det massor att läsa här: http://manual.zetkin.org/sv/grunderna/

Anslut dig till en organisation. Alla länkar till Vänsterpartiet Göteborgs organisationer:

Göteborg, www.zetk.in/o/vansterpartiet-goteborg

Angered, www.zetk.in/o/vansterpartiet-angered

Backa, www.zetk.in/o/vansterpartiet-backa

Biskopsgården, www.zetk.in/o/vansterpartiet-biskopsgarden

 
 
Kortedala-Gamlestan-Bergsjön, www.zetk.in/o/vansterpartiet-kortedala