• Hem
  • 5Forum: feminis...
sida

5Forum: feministiskt forum för vänsterpartister

Vill du ha socialism och fett med feminism? Är du dessutom kvinna och medlem i Vänsterpartiet? Då är 5forum för dig!

Vänsterpartiet i Göteborg bjuder in alla medlemmar som identifierar sig som kvinnor till ett nytt separatistiskt forum. Forumets träffar erbjuder kunskapshöjande och inspirerande föreläsningar om angelägna frågor, samt möjlighet att under trevliga former träffa andra kvinnor som är aktiva i Vänsterpartiet Göteborg.

Program

Läs hela programmet som pdf. här!

FRAMFLYTTAT: Så segrade den irländska aborträttsrörelsen – med Ailbhe Smyth och Hanna Klang

Tidigare i år nåddes vi av nyheten att det konstitutionella förbudet mot abort på Irland röstats bort i en folkomröstning. Bakom segern låg ett hårt arbete av den irländska aborträttsrörelsen. Under decennier har de kämpat för kvinnors rättigheter och mot en av världens striktaste abortlagar. Under lika lång tid har irländska kvinnor varit berövade rätten till sina egna kroppar och tvingats till oönskade graviditeter, riskfyllda illegala ingrepp och kostsamma resor till andra länder för att utföra en abort.

Den irländska aktivisten Ailbhe Smyth gästar 5Forum för att tillsammans med vänsterpartisten Hanna Klang berätta om den irländska kvinnorörelsens arbete, om frågor som stått i fokus, krav som lyfts, arbetssätt och strategier.

Evenemang kommer så fort ett nytt datum är spikat.

Varmt välkommen till Göteborgs fetaste feministiska forum! 

Dela den här sidan

Sprid lite vänsterpolitik till dina vänner!

Kopiera länk