Nyheter

Senaste informationen, debattartiklarna och arrangemangen ifrån Vänsterpartiet Göteborg

Adriana Aires vald till ordförande för Vänsterpartiet Göteborg

Adriana Aires vald till ordförande för Vänsterpartiet Göteborg

Adriana Aires valdes till ordförande för Vänsterpartiet Göteborgs i söndags. Som ordförande kommer hon leda det politiska arbetet för Vänsterpartiet i kommunen.

Adriana Aires valdes under söndagen enhälligt av Vänsterpartiet Göteborgs distriktsårskonferens.

35- åriga Adriana Aires blev vald till ordförande för Vänsterpartiet Göteborg redan förra året.

I år fick hon fortsatt förtroende och valdes enhälligt av ombuden på årskonferensen i söndags.

När valberedningens sammankallande Grith Fjeldmose presenterade förslaget beskrevs Aires som en stark ledare som visat prov på enorm arbetskapacitet.

– Vi har fullt förtroende för att Adriana kommer att fortsätta att utveckla Vänsterpartiets politik i Göteborg tillsammans med övriga ledamöter i distriktsstyrelsen, säger Fjeldmose.

Vänsterpartiet i Göteborg växer så det knakat och medlemmar strömmar till partiet. Att få medlemmar att vilja engagera sig är en hjärtefråga för Aires.

– Vänsterpartiets styrka är att vi har en förmåga att mobilisera. Politisk organisering är kuren mot politisk depression, säger hon.

Adriana Aires är även känd i partiet för att tagit stark ställning i flyktingfrågan. Tillsammans med flera andra var hon med och öppnade Vänsterpartiets egna lokaler under flyktingvågen hösten 2015.

– Det handlade om att ge flyktingar tak över huvudet och mat i magen när kommunen inte var tillräckligt snabba med att ta fram boenden. Vi bedrev praktiskt solidaritetsarbete dygnet runt och hjälpte hundratals människor, säger Aires.

I Vänsterpartiet Göteborg är det distriktsstyrelsen som tar alla övergripande politiska beslut i kommunen. De leder därigenom arbetet som sker i kommunpolitiken.

Presskontakt:

Arne Hellmark (pressekreterare) 0709199973, [email protected]

  1. […] Adriana Aires valdes under söndagen enhälligt till ordförande för Vänsterpartiet Göteborg. Läs mer här. Inga […]