Göteborgsdistriktet

Årskonferensen lade planen för 2015

Årskonferensen samlad

Foto: Jöran Fagerlund.

Helgen 14–15 mars satte Vänsterpartiet Göteborg punkt för det gångna året och drog upp riktlinjerna för det kommande, under årets distriktsårskonferens på Blå stället i Angered. Konferensen gav utrymme för mycket diskussion, som mynnade ut i verksamhetsplan och andra beslut för verksamhetsåret.

Elin Engström

Elin Engström. Foto: Jöran Fagerlund.

På konferensen valdes en distriktsstyrelse, som är den politiska och organisatoriska ledningen för distriktet, och har ansvar för att verksamhetsplanen följs.

Elin Engström blev återvald till distriktsordförande, och lade linjen i sitt avslutningstal:

— Vi ska fortsätta vara det kraftigaste motståndet när utvecklingen går åt fel håll, när välfärden monteras ner, när löneskillnaderna mellan kvinnor och män ökar istället för att minska och när flyktingar pekas ut som syndabockar i ett samhälle som dragits isär och där grupper ställs mot varandra.

Kommentarer är avstängda.