Göteborgsdistriktet

Vi ökar stort i Göteborg!

jonas-tackNär valresultatet presenterades sent på söndagskvällen stod det klart att vi lyckats med ett regeringsskifte, åtta år av alliansstyre är äntligen slut. Men det parlamentariska läget är ännu oklart och utgången är i dagsläget svår att förutse.

Klart är, att trots att V inte kommer sitta i regeringen, så har vi lyckats sätta frågan om vinster i välfärden på agendan och det måste den nya regeringen förhålla sig till. Samtidigt fick Sverigedemokraterna mardrömssiffror och är tredje största parti.
Nu är det viktigare än någonsin med ett starkt Vänsterparti som bedriver en tydlig socialistisk, feministisk och antirasistisk politik.

Vänsterpartiet ökar stort i Göteborg, när de sista rösterna var räknade stod det klart att Vänsterpartiet fått 9,4 procent av göteborgarnas röster! Det är en ökning med 2,6 procentenheter och innebär att vi tar ännu ett mandat i kommunfullmäktige och landar på totalt 8 mandat.

Våra starkaste fästen i respektive valdistrikt är:
Centrum: Majorna-Linné, Karl-Johans Torg 26,1 procent.
Hisingen: Västra Hisingen, Väderlekstorget 22,5 procent.
Väster: Majorna Linné, Mariaplan 25,8 procent.
Öster: Östra Göteborg, Gamlestaden 19,2 procent.

I valet till riksdagen la 9,24 procent av göteborgarna sin röst på Vänsterpartiet, även det är en ökning, med 0,73 procentenheter.
Vänsterpartiet ökar också stort i Västra Götalandsregionen, med 2,5 procentenheter, där har vi nu 8,3 procent och går från 9 till 13 mandat.

Partiföreningarna i staden har gjort en grymt bra valrörelse. Engagemanget har varit enormt högt. Tillsammans har vi jobbat hårt för att styra samhället åt ett mer solidariskt håll.

Nu ska vi arbeta för att bekämpa rasismen och marginalisera Sverigedemokraterna och deras inflytande i politiken och samhällsutvecklingen. Vänsterpartiet kommer fortsätta arbeta för ett mer rättvist och solidariskt Göteborg!

 

Kommentarer är avstängda.