Göteborgsdistriktet

Konstnären Benny Cruz målar Vänsterpartiets valstugor

Benny_HisingenUnder valrörelsens slutskede målar konstnären Benny Cruz politiska målningar för Vänsterpartiet runt om i staden. Bilderna kommer illustrera vänsterpolitik och partiets valkampanj ”Inte till salu”.

Fem av målningarna målas på plats vid våra valstugor, som står på Järntorget, Kungsportsplatsen, Frölunda torg, Angered och Backaplan.
Vid Järntorget står en målning klar. Budskapet är tydligt: Skolan är inte till salu.

– Jag tror på Vänsterpartiets politik, det är det mest humana partiet. Jag vill hjälpa till i valkampanjen och för mig är måleriet ett effektivt sätt att nå ut att nå ut, förhoppningsvis ger mina målningar människor styrka och mod, säger Benny Cruz

Vänsterpartiet tar ofta hjälp av kulturen för att illustrera politik och anser att det finns en avgörande skillnad mellan marknadens varor och tjänster och det värde som kulturen skapar.

– Kultur utgör en motkraft till ett samhälle präglat av vinstmaximering. Kulturen är också en samhällsförändrande kraft, som ger människor verktyg att hantera verkligheten. Genom Bennys färgglada målningar lyfter vi fram och utvecklar vårt politiska budskap ”Inte till salu”, säger Elin Engström, Vänsterpartiet Göteborgs ordförande.

Utöver de fem valstugemålningarna kommer Benny Cruz måla tio olika politiska motiv runt om i Göteborg.

– För mig är ”Inte till salu”-budskapet självklart. Det är inte rimligt att dra ner på resurser för att ägare ska kunna plocka ut vinst ur en välfärdsverksamhet. Jag vill inte leva i ett samhälle där de rika blir rikare och de fattiga, fattigare, därför målar jag Vänsterpartiets politik.

För mer information, kontakta:
Elin Engström
Ordförande Vänsterpartiet Göteborg
0704-28 26 58

Benny Cruz
Konstnär
0760-23 87 87

Benny_Järntorget

Kommentarer är avstängda.