Göteborgsdistriktet

Vänsterpartiet gör skillnad i Göteborg!

I förra veckan presenterade vi tillsammans med S och MP en försöksverksamhet med sex timmars arbetsdag med bibehållen lön. Försöket, som kommer ske under en begränsad period, ska undersöka vilka effekter sex timmars arbetsdag får för personal och arbetsförhållanden. Resultatet kommer jämföras med  avdelningar som inte har kortare arbetsdag.
Genomslaget för nyheten blev massivt och fick snabbt spridning långt utanför Sveriges gränser. Bland de medier som uppmärksammat att vi kommer testa sex timmars arbetsdag i Göteborg finns amerikanska CNN och NBC, Brittiska Independent, Telegraph och BBC och den prestigefyllda tyska tidningen Süddeutsche Zeitung. Även franska, grekiska, holländska, finska, tyska, polska och belgiska, rumänska och kinesiska nyhetssajter har rapporterat om försöket.

Här följer en summering av några utländska artiklar:

The Local
Daily Mail
Independent
Italienska Independent
Telegraph
The Journal
Actualidad
Allvoices
Policymic
Digital Journal
Süddeutsche Zeitung
NBC News
Spiegel

Kommentarer är avstängda.