Göteborgsdistriktet

Estelle närmar sig Gaza – visa ditt stöd!

Nu närmar sig Ship to Gazas skepp Estelle sitt mål. Lastad med cement, barnmorsketrattar och rullatorer kommer de försöka bryta blockaden som har plågat Gazas befolkning sedan 2007.

Gazaremsan är en av världens mest tätbefolkade platser med en befolkning på 1,5 miljoner som lever på mindre än en fjärdedel av Ölands yta. Blockaden innebär att att invånarna förhindras rätten till utbildning, arbete, rent vatten, kulturella utbyten och demokrati. Människor förvägras att resa ut eller in i Gaza vilket gör området till världens största utomhusfängelse. Ungefär en tredjedel av jordbruksmarken och 85 % av fiskevattnet har gjorts oåtkomliga för palestinier.

All införsel av mat, medicin och andra förnödenheter styrs av ockupationsmakten Israel. I ett officiellt dokument som nyligen publicerades har det framkommit att Israel under åren 2007-2010 räknat på hur många kalorier Gazas befolkning skulle behöva för att inte drabbas av akut undernäring. Läs mer här.

75 % av befolkningen i Gaza är idag beroende av internationellt bistånd. Mer än hälften av Gazas befolkningen är barn. Blockaden strider mot mänskliga rättigheter och internationell lag.

Lördagen den 20 oktober är det manifestation på Drottningtorget kl 13.00. Kom dit och visa ditt stöd för Gaza!

 

Kommentarer är avstängda.