Okategoriserade

Vänsterpartiet är på HBTQ-festivalen!

Under HBTQ-festivalen håller Vänsterpartiet till i ett tält i trädgårdsföreningen, med material och fika. Men utöver det anordnar vi också två dagsaktuella föreläsningar.

 

Josefin Brink: En familjepolitik för alla slags familjer

Hur får en familj egentligen se ut? Vilka möjligheter och förutsättningar som finns för att bilda familj är en politisk kamp. Vänsterpartiets riksdagsledamot Josefin Brink pratar vad som behöver göras för att skapa en familjepolitik för alla slags familjer – bortom hetero-kärnfamiljsnormen och tvåsamhetskrav!

Datum & tid: 1 juni kl 14–15
Plats: Regnbågskvarteret Sensus sal 32

Hans Linde: Kan HBT-kampen sluta vid Öresund?

Kampen för våra rättigheter är internationell. Hans Linde, vänsterpartiets talesperson för HBT- och utrikesfrågor, talar om sina möten med modiga bögar i Liberia, kämpande transpersoner i Nicaragua och queer-aktivister i Kurdistan – och vad Sverige kan göra för att stödja kämpande HBTQ-aktivister i andra länder.

Datum & tid: 1 juni kl 18–19
Plats: Regnbågskvarteret Sensus sal 32

Skriv en kommentar