Pressmeddelanden

Vänsterpartiet kräver uppförandekod för kontrollanter och en avgiftsfri kollektivtrafik.

Många har visat upprördhet efter att en videofilm på en av Västtrafiks biljettkontroller spridits på nätet och sociala medier. Klippet visar hur ett antal kontrollanter håller fast en kvinnlig resenär under ett flertal minuter vilket resulterat i att andra medresenärer tillkallar polis.

– Videoklippet väcker obehag. Det är inte första gången som Västtrafiks kontrollanter beter sig på ett sätt som resenärer upplever som både obehagligt och otryggt. De resenärer som väljer att åka kollektivt ska känna sig trygga och när man har betalat sin biljett eller köpt sitt månadskort ska man få den bästa servicen, säger Thaher Pelaseyed, ordförande för Vänsterpartiet Göteborg.

– Vi kräver att Västtrafik upprättar en uppförandekod för sina kontrollanter. Samtidigt är den absolut viktigaste förbättringen att på sikt införa ett avgiftsfritt system i kollektivtrafiken. Till exempel vill vi idag utöka dagens skolkort till att också gälla på helger och skollov. Stegvis ska fler och fler omfattas av ett skattefinansierat system. Det skulle majoriteten av Göteborgarna tjäna på, avslutar Thaher Pelaseyed.

Presskontakt:
Thaher Pelaseyed
0733-79 43 47
[email protected]

  1. […] kräver nu avgiftsfri kollektivtrafik och en uppförandekod för biljettkontrollanter. I ett pressmeddelande säger distriktsordförande Thaher […]