Nyheter

Vänsterpartiet i Göteborg växer så det knakar

Antalet nya medlemmar i Vänsterpartiet Göteborg har mer än fördubblats på tre år. År 2009 hade partidistriktet 508 medlemmar. Medlemsrapporter för mars månad visar 1084 medlemmar, en ökning med mer än 113% jämfört med 2009. Vänsterpartiet i Göteborg är därmed bäst bland landets Vänsterpartidistrikt. Bäst går det för partiföreningarna i Centrum, Frölunda, Lundby, Majorna och Örgryte-Härlanda.

Vänsterpartiet i Göteborg har ett uppsving i medlemsantal. Partidistriktet har mer än fördubblat sitt medlemsantal på tre år. Störst medlemsökning har lokalföreningarna i Centrum, Frölunda, Lundby, Majorna och Örgryte-Härlanda.

– Den negativa medlemsutveckling som finns hos övriga partier ser vi inte mycket av hos oss. En förklaring till framgången är att vi tar tydlig ställning i viktiga frågor som till exempel stopp för vinster i välfärden, stärkandet av kvinnors situation på arbetsmarknaden och en human asylpolitk. En annan förklaring är att Vänsterpartiet är ett öppet parti där medlemmarna får utrymme att med partiet som plattform förändra samhället, säger Thaher Pelaseyed som är ordförande för Vänsterpartiet i Göteborg.

– Den enorma medlemsökningen ställer höga krav på oss som parti. Att människor söker sig till oss, i en tid när politiska partier tappar medlemmar, förpliktigar. Vi har skapat en partiorganisation där människor tar sig utrymme att driva frågor som är viktiga i deras vardag. Vi visar att det går att förändra om vi är många och ju fler vi är desto mer genomslag får vi för våra feministiska och socialistiska visioner, avslutar Thaher Pelaseyed.

Medlemssiffor för Vänsterpartiet Göteborg (2009 t.o.m. mars 2012):

2009    508
2010    818
2011    926
2012    1084

 

Presskontakt:

Thaher Pelaseyed
Ordförande Vänsterpartiet Göteborg
+46 (0) 733-79 43 47
[email protected]

 

  1. […] partiet tycker valde jag att ta tillfället i akt att diskutera rapporten med nya medlemmar. När partiet nu växer så det knakar är det angeläget att de nya medlemmarna snabbt involveras i partiets arbete med att formera […]