Okategoriserade

Demonstrera på Kristallnatten!

 I kväll hålls ett fackeltåg till minne av Kristallnatten, den natt då nazisterna visade världen vad som väntade den judiska befolkningen. Hundratals synagogor förstördes, tusentals butiker förstördes och plundrades, tiotusentals judar dödades eller fördes till koncentrationsläger.

Idag är antisemitismen ännu levande runt om i världen. Men kristallnatten har en vidare betydelse. Vi vill uppmärksamma dagens rasism och hatbrott som riktar sig även mot invandrare, homosexuella, romer och människor med annan tro och kulturbakgrund än den som uppfattas som svensk.

Terrordåden i Oslo och Utøya visar att främlingsfientligheten lever och verkar nära oss. Vi vill visa en annan bild – vi välkomnar ett samhälle av mångfald där olika kulturer berikar. Vi är övertygade om att länder kan byggas i konstruktiv dialog där människovärdet är lika för alla.

Talare från 9 novemberkommittén: Olle Katz lärare och medlem i JIPF. Han kommer att tala om Kristallnattens betydelse i vår tid, om det inre och yttre hotet från fascismen och att det inte finns några majoriteter.

Poesiläsning av Sven Wollter.

Musik: Jens Lekman.

9 novemberkommittén består av följande organisationer: Göteborg Mot Rasism, Judar för Israelisk-Palestinsk Fred (JIPF), SKP Göteborg, Miljöpartiet, RFSL Göteborg, Kulturgruppen för resandefolket, Vänsterpartiet, Ung Vänster, SSU, Kommunistiska Partiet, RKU, Socialistiska Partiet, Rättvisepartiet Socialisterna samt enskilda antirasister.

Man kan också besöka deras Facebook-grupp: http://www.facebook.com/event.php?eid=172450466175683

Eller www.9november.se

 

Kommentarer är avstängda.