Möte

Elise Norberg Pilhem debatterade sjukvård på Kungsportsplatsen

Elise Norberg Pilhem, Vänsterpartiets förstanamn på regionlistan i Göteborg, debatterade sjukvården i Västra Götalandsregionen med folkpartisten Jonas Andersson. Inför åhörare och förbipasserande på Kungsportsplatsen i Göteborg poängterade Norberg Pilhem vikten att öka personaltätheten i de offentliga vårdcentralerna och stoppa vinstuttaget inom vården.

– Idag tar det privata vårdbolagen ut vinster som motsvarar lönen för 500 sjuksköterskor. 500 sjuksköterskor som behövs för vi ska kunna stärka upp vårdkvalitén och patientsäkerheten. Vänsterpartiet vill ha världens bästa välfärd utan privata vinster, sade Elise Norberg Pilhem under debatten med Jonas Andersson (FP)


Nedan hittar du hela debatten mellan Elise Norberg Pilhem (V) och Jonas Andersson (FP).

Kommentarer är avstängda.