Möte

Framtiden började bra

Igår, söndag 3/4, arrangerade Vänsterpartiets Framtidskommission en konferens i Göteborg som lockade ca 100 deltagare från hela Västsverige.

Både nya och gamla partimedlemmar hade kommit för att lyssna när Mattias Håkansson och Ida Gabrielsson berättade om de reslutat Framtidskommissionen fått av sin stora enkätundersökning, och de tankar som finns om framtiden i ett läge där Socialdemokratins roll minskar och vänstern måste hitta en egen identitet och nya kampmetoder.

Deltagarna diskuterade i grupper och kom på mängder av både ideologiska och organisatoriska idéer.

Något som många nämnde var sex timmars arbetsdag, försvar av den offentliga sektorn och en stärkt arbetsrätt. Man pratade också om att våra hemsidor måste uppdateras oftare och att vi ska bli bättre på att använda oss av sociala medier. Flera tog även upp att figuren ”Vera” som partiet hade som symbol i början av 2000-talet varit väldigt bra, och föreslog att hon skulle ”väckas upp från de döda.”

Vera

Kommentarer är avstängda.