Nyheter

Stoppa utvisningen av irakier!

På onsdag, den 19 januari, går ett flygplan från Göteborg till Bagdad. På planet kommer irakiska flyktingar att befinna sig, på väg mot en vardag med mordhot, övergrepp, våld och frihetsberövande.

Trots att Europadomstolen bett om ett stopp för utvisningarna till Irak medan de gör en prövning av säkerhetsläget där, och att FN starkt kritiserar utvisningen av Irakier, fortsätter Sverige att neka irakiska flyktingar asyl, och skickar dem tillbaka. Enligt UNHCR kan säkerheten för de återvändande flyktingarna inte garanteras och därför bör asylsökande från från Irak-provinserna i Bagdad, Diyala, Ninewa och Salah-al-Din, samt från Kirkuk-provinsen fortsätta ha internationellt skydd.

I förvaret i Kållered befinner sig just nu oroliga irakier. Alla irakier har ansökt om inhibition (uppskjuten avvisning) hos Europadomstolen för Mänskliga Rättigheter, men ingen har hunnit få svar ännu eftersom domstolen är så överbelastad, och de kommer knappast att hinna få svar innan Bagdadplanet lyfter nu på onsdag, skriver nätverket Ingen människa är illegal.

Just nu pågår en blockad mot kriminalvårdens transporttjänst i Kållered, och Ingen Människa är Illegal välkomnar alla som kan vara med och hjälpa till.

Förmer information, kontakta Anja från Ingen Människa är Illegal: 0705244963

Kommentarer är avstängda.