Möte

Club Sister – Ung Vänsters feministiska festival

Lördag 28 augusti anordnar Ung Vänster Göteborg & Bohuslän i samarbete med ABF en feministisk festival till stöd för gömda flyktingar i Bältesspännarparken mittemot Storan på Avenyn i Göteborg.

Det kommer bli en blandning av musik, workshops, poesi, dans och föreläsningar. Målet är att lyfta feminismen och framför allt visa på att förändring är möjlig. Ung Vänster har under många år varit ute på skolor och hållit feministiskt självförsvar och här i Göteborg har vi arrangerat feministiska klubben, ett separatistiskt forum för tjejer där vi bjudit in allt från professionella fotbollsspelare till trubadurer. Vi ser den feministiska festivalen som ännu ett steg i vårt feministiska arbete, något som vi har sparat och arbetat länge för. Vi vet dessutom att det här kommer bli årets höjdpunkt!

– Vi vägrar leva i ett samhälle där tjejer ständigt underordnas killar. Där kvinnor tjänar 83% av vad män gör och där 67% av alla kvinnor någon gång har utsatts för våld eller sexuella trakasserier. Vi vill genom Club Sister samla den feministiska rörelsen och stödja nätverket Ingen människa är illegal, som bland annat kämpar för papperslösa kvinnors rättigheter, säger Amanda Kappelmark, ordförande Ung Vänster Göteborg & Bohuslän.

Bokade artister är Billie the Vision and the Dancers (svängig powerpop / indie ), Peggy Sue and a Trio Named Horse (experimentell singer/songwriter), Alexi&Mel (hip-hop) och poeten Jenny Wrangborg.

Det kommer även arrangeras föredrag, paneldebatt och workshops med bl.a.Ingen Människa är illegal, Popkollo, Hanin Shakrah och Ida Gabrielsson, ordförande Ung Vänster. Tjejjouren ADA, United Sistersm.fl. kommer att visa upp sin verksamhet.

Festivalen kommer att vara gratis men deltagarna uppmanas att skänka pengar till Ain’t I a woman. Festivalen kommer att hålla på mellan 14-22.

Fler bokningar och mer info kommer!

Kontaktuppgifter:
Ung Vänster Göteborg och Bohuslän:
Mail: [email protected]
Tel: 031 – 124017
Blogg: clubsister28augusti.wordpress.com/
Mer info om kampanjen Ain’t I a Woman, en kampanj initierad av nätverket Ingen människa är illegal till stöd för papperslösa kvinnor:aintiawomankampanjen.wordpress.com/

Kommentarer är avstängda.