Okategoriserade

Vänsterpartiet på HBT-festivalen

Nu till helgen är det dags för HBT-Festivalen i Göteborg. Vänsterpartiet kommer att delta under hela festivalen, både med tält på Järntorget, feministiskt självförsvar och genom att delta i paneldiskussioner om olika ämnen.

Varje år arrangeras en festival för att skapa mötesplatser och arenor för högkvalitativ konst och kultur skapade av och för homo-, bisexuella och transpersoner (HBT) och därmed uppmuntra ett öppet och tolerant samhällsklimat som motverkar diskriminering på grund av sexuell läggning.

I år är Vänsterpartiets deltagande större än någonsin. Under både lördag och söndag den 16-17e maj kommer vi att ha ett tält på Järntorget dit man kan komma och fråga om vår HBT-politik, hämta material eller bara prata litet grann.

Ung Vänster kommer att anordna feministiskt självförsvar klockan 17.00-18.30 på lördagen och söndagen. Alla som definierar sig som tjejer är välkomna att prova på mentalt, verbalt och fysiskt självörsvar i Vänsterpartiets gårdslokal på Andra Långgatan 20.

Vår riksdagsledamot Hans Linde kommer att delta i en paneldebatt om HBT-frågor i EU på Konstmuséet kl 14.00-15.30 på lördagen. i samma lokal direkt efteråt, kl 15.30-16.30, deltar Arthur Thiry från distriktsstyrelsen i en kommunalpolitisk HBT-diskussion.

Under söndagen firas Internationella Antihomofobidagen med en stor demonstration som startar klockan 12.00 från Gustav Adolfs torg.

Välkommen, vi ses där!

Skriv en kommentar