Okategoriserade

DEMONSTRATION: STOPPA ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET

Den 1 januari trädde FRA-lagen i kraft, tillsammans med bland annat datalagringsdirektivet, IPRED-lagen, ACTA-avtalet är det en del i en farlig utbredning av övervakningssamhället. Kom med den 10 januari och protestera!

Demonstration mot:

· FRA-lagen – Börjar gälla 1 januari 2009. Från 1 oktober kommer Internet-trafiken som passerar Sveriges gränser avlyssnas. De förbättringarna av lagen som regeringen lovade i höstas har inte införts än.

· Datalagringsdirektivet – Tvingar ditt telefonbolag och din internet-leverantör att spara information som: vem du ringer till och var din mobiltelefon finns, vem du skickar e-mail till och vad det står i dina SMS. Direktivet är antaget av EU, men har inte införts i Sverige än.

· IPRED – Lag som ger skivbolag och filmbolag större befogenheter än polisen att spåra fildelare. Helt oskyldiga personer kan tvingas betala mycket stora skadestånd. Lagen börjar gälla 1 april om den inte stoppas i Riksdagen i februari.

· ACTA – Avtal mellan USA, EU, Japan m.fl. om att bekämpa upphovsrättsbrott hårdare. Förhandlas fram just nu, helt utan insyn. Kommer antagligen gå mycket längre än IPRED, t.ex. genom att tvinga Internet-leverantörerna att övervaka, censurera och bestraffa sina egna abonnenter.

Arrangörer: Grön Ungdom, Liberala Ungdomsförbundet, Miljöpartiet, Nätverket Svart Måndag, Piratpartiet, Ung Pirat, Ung Vänster och Vänsterpartiet

www.AntiFRA.se

Skriv en kommentar