Okategoriserade

Nazem Thavilzadeh till programkomissionen

Nazem Thavilzadeh, 28 år gammal och göteborgare sitter nu i programkomissonen. Dessutom fick han flest röster av alla. -Hur gick det till? säger han och skrattar. Kanske beror det på den plädering som Marlene Svensson höll i går kväll. Nazem är en lagspelare, men ingen medlöpare, sa hon och framhöll Nazems starka ideologiska bas och vilja att vidareutveckla den demokratiska debatten om partiets programfrågor. Läs mer här…

Hur känns det att sitta i programkomissionen Nazem?

Ha, ha… det känns coolt, svarar han och ler.

Född 1980 och en av två i programkommisionen under 30 år har Nazem ändå mycket erfarenhet av ideologisk debatt och vill gärna jobba med områdena integration, demokratifrågor och feminism. Nazem gick med i Vänsterpartiet så sent som 2006 och har inte varit aktiv i Ung Vänster. – Men jag har haft när band till vänstern i hela mitt liv.

Nazem studerar idag vid Göteborgs universitet där han är doktorand i offentlig förvaltning.

-Jag är faschinerad av hur partiets ideoligiska ställningstaganden utvecklas och förbättras och jag tror att det finns utrymme för ytterligare utveckling i de frågorna, säger Nazem, och fortsätter med att berätta att han gärna vill se en utveckling också av förutsättningarna för en större debatt om partiets varaktiga strategiska frågor. Dessutom menar han att kongressen har visat att det finns ett utrymme för att diskutera och vidareutveckla partiets feministiska politik för att göra den ännu tydligare.

Vad har då varit intressantast hittills i debatten?

-Jaa… De skrivelser om rasism som kongressen röstade igenom känns jättebra. Jag tycker att vi nu är helt klart bäst i de här frågorna. Det finns nog ingen annan politisk grupp som har så här tydliga texter i den här frågan i sverige. Så det är ju jättekul, detta måste vi nu också utveckla vidare.

 

Skriv en kommentar