Okategoriserade

Kongressen är igång

Efter en förmiddags tågresa anlände Göteborgs kongressdelegation till ett Norrköping i strålande sol. Efter kongressens invigning satte debatterna snabbt igång. Johan Zandin var förste göteborgare upp i talarstolen. detta är en första rapport från kongressen. Läs mer här.

Det första blocket som avhandlas på kongressen handlar om programkommisionens förslag till ändringar i partiprogramet. Många av frågorna handlar om synen på klimathotet och hur vi som parti skall återta ett tredje ben och åter kalla oss gröna eller att vi står på en ekologisk grund, t.ex.

Utöver klimatfrågan, som hittills annars dominerat debatten är det de olika synerna på feminism och begreppen patriarkatet kontra genusordning. Marlene Svensson från Göteborg yrkade bifall till motion B28 som vill problematisera huruvida patriarkatet har sin materiella bas i reproduktionen eller om den kanske har en bredare bas än så.

Hittills är debatten både livlig och spännande.

Fler rapporter från kongressen kommer att dyka upp under helgen.

 

Skriv en kommentar