Okategoriserade

Manifestation för Afghanska flyktingar

Ikväll, tisdag den 25/3 kl 17.00 hålls i brunnsparken en manifesttaion för Afghanska flyktingar. Imorgon kommer riksdagen ta beslut i frågan om synen på väpnad konflikt inom länder. Beslutet kan komma att innebära att bl.a. afghanska flyktingar får stanna i Sverige

Ja, den 26/3 beslutar alltså riksdagen om hur man ser på väpnade konflikter som sker inom ett land. Ett förslag som lagts av Vänsterpartiet och som dtrivs av oppositionen skulle innebära att flyktingar från länder med inre väpnade konflikter skall få uppehållstillstånd i Sverige. Nu är det upp till bevis för kristdemokrater, folkpartister och andra som i valrörelsen talade sig varma för en human flyktingpolitik i allmänhet och afghanska flyktingar i synnerhet. Frågan är om de kommer följa Moderaterna eller våga ta egna beslut.

Vi möts i Brunnsparken kl 17.00

Arrangör: Afghanska flyktingrådet m.fl.

Skriv en kommentar