Okategoriserade

8 mars

Det var ett färgglatt tåg som gick från Gustav Adolfs Torg till Götaplatsen lördagen den 8 mars för att påbörja firandet av den Internationella Kvinnodagen. På Götaplatsen hölls et tal av Nabila där hon skanderade det som vi alla känner, nämligen att hon inte är nöjd.

  

-Vi  i Sverige kan inte slå oss för bröstet, sa Nabila, vi kanske är världens mest jämställda land, men så länge som en tjej blir kallad för hora i skolkorridoren , eller ett våldtäktsoffer måste förklara vad hon hade på sig för kläder, eller som en kvinna mördas för att hon vill gifta sig med den hon vill, så länge som det pågår så kommer jag inte att vara nöjd!

På eftermiddagen fortsatte firandet på Världskulturmuseet med sång, teater och politisk hearing ledd av Gudrum Schyman. Vänsterpartiet representerades där av Ana Rubin.

Om du går in på bildgalleriet till höger på startsidan kan du se fler bilder från firandet.

Skriv en kommentar